torstai 3. huhtikuuta 2014

Haaveissa kävelyä ja marmatusta tv-verojen maksuista


Huh, eilinen rankahko pilates treeni tai jokin muu laukaisi kaamean pään- ja niskasäryn. Nyt en olekaan sängystä ylös päässyt muuta kuin kahvia ja vettä hakemaan. Ja tänään piti olla siivouspäivä, joten vältynpähän siltä.

Kattimukset viettää mielellään mun kanssa löhöilypäivää



Netflixin ohjelmat saavat viihdyttää minua tänään. Katsoisin myös mielelläni ohjelmia Yle Areenasta, mutta vain yksi minua kiinnostava ohjelma toimii täällä. Kun huomasin ettei suurin osa ohjelmista toimi, aloin pohtia tätä asiaa ja halusin selvittää syyn. Minähän en ole nimittäin muuttanut tänne pysyvästi, joten maksan veroja Suomeen. Maksan vieläpä suhteellisen paljon veroja, kun ajatellaan vuorottelukorvaukseni suuruutta.  Eli maksan tuon nykyisen Yle-veronkin ja niin maksaa myös mieheni. Emme kuitenkaan pysty nauttimaan ohjelmatarjonnasta siinä määrin miten Suomessa. Eikö meidän tulisi siis saada verohelpotusta tähän?! Myös ihan periaattesta tämä minua pännii. Miksi maksan siitä mitä minun tulisi saada, mutten kuitenkaan saa. Otinkin siis yhteyttä Yle Areenan yhteyshenkilöön ja vastaukseksi sain tämän:

"Lähtökohtana tosiaan on, että mahdollisimman moni ohjelma julkaistaisiin myös ulkomaille nähtäväksi. Etenkin ulkomailta hankituissa ohjelmissa on määritelty julkaisualueeksi yksiselitteisesti Suomi. Olemme myös selvittäneet, olisiko mahdollista esim. kirjautumalla katsoa ohjelmia, jos henkilö maksaa Yle-veroa Suomeen. Se ei valitettavasti ole mahdollista, sillä se ei muuta sopimusten vain Suomessa -rajoitetta.

Jatkossa pyrimme kaikin keinoin, että kaikki kotimainen ohjelmisto olisi katsottavissa myös ulkosuomalaisille. Ulkomaiset sarjat ja dokumentit myydään jokaiseen maahan erikseen, eikä Ylellä ole mahdollisuutta lunastaa ulkomaisten suosittujen ohjelmien oikeuksia koko maailmaan. Eli ulkomainen ohjelmisto ei ole tulossa ulkomailla katsottavaksi. "


Vastauksen perusteella mielestäni ulkomailla tilapäisesti asuvien tulisi saada verohelpotusta Yle-veron maksamisesta. Tai sitten pitäisi saada nuo tunnukset, jotta suomalainen ohjelmisto edes näkyisi täällä. Turhasta ei kukaan halua maksaa, sillä muutoinkin suomalaiset maksaa veroja niin paljon. Tällä hetkellä tuloni on ovat noin kolmanneksen siitä mitä työssä ollessani saan, ja siitä viedään veroja kuitenkin vähintään yhtä paljon, kuin työssä olleessani. Reiluako? Ainakaan näillä tuloilla mitä vuorotteluvapaallani saan, ei elettäisi ilman toisen tuloja kituuttelematta. Mutta koska tämä asia oli meille etukäteen tiedossa osasimme tähän täten varautua. Emme siis joudu kituuttelemaan, mutta elämme säästeliäästi jotta voimme tehdä vielä muutaman reissun täällä ollessamme.



Asiasta kukkaruukkuun. Eilen olin espanjan kielen opettajani kanssa kahvilassa. Kahvila oli erittäin viihtyisä ja se sijaitsee "ramblan" eli rantakadun vieressä. Kahvila on myöskin samalla kirjakauppa. Suomessa samaan konseptiin olen vain toistaiseksi törmännyt Stockmannilla. Täällä se tuntuu olevan toimiva konsepti, sillä tämä oli jo toinen tälläinen kahvila jossa olen käynyt. Kahvilassa saa myös lukea myytäviä kirjoja samalla kuin juo kahvia. Ilmeisesti tällä tavalla kirjat menee hyvin kaupaksi. Itsekin aion mennä tutkimaan yhtä kirjaa tarkemmin kunhan tästä särystä toivun. Saapa nähdä sitten koenko että minun on pakko kirja omakseni saada. :)

Sillä välin pidän kunnon löhöilypäivän ja tutkin mahdollisuutta päästä risteilylle Amazonille. Sain tämän "kuumeen" jälleen ja puhuin tästä aiheesta opettajanikin kanssa. Se tuli esille kun keskustelimme maista joissa olemme käyneet ja minne vielä haluisimme. Sademetsään pääsy on ollut myös hyvin pitkäaikainen haaveeni, jonka sain kun olin pikkuinen tyttö. Se on samalla pelottava haave, sillä kammoksun hyönteisiä ja käärmeitä. Lisäksi se sisältää muitakin vaaroja, joten en tiedä olisiko minulla loppu peleissä kanttia lähteä sinne. Hyvin ristiriitaiset ovat siis tunteeni tätä haavetta kohtaan. Tänään aion selvittää kummalle kannalle tunteeni kallistuu kun googletan kaupungin nimeltä Manaus. Vinkin sain opettajaltani, hän kuvaili paikkaa hyvin kauniiksi. Jos joku teistä on kyseisessä paikassa käynyt, kuulisin mielelläni kokemuksista. Paiskatkaa vaikka maililla.

Kuva täältä https://www.americanforests.org/blog/law-in-the-amazon/
Kuva täältä: https://globotur.com/destination/amazon-manaus/
Kuva täältä: http://thinkjungle.com/manaus/manaus-animals/
Kuva täältä: http://thinkjungle.com/manaus/manaus-amazon-river/
Kuva täältä: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU37ZS0Q1atZphXvQ2x6460hGwkzTlccGgLsnoUrIiQpR01i_-BMnHnR5WfhUQtVdOSBYnRppUOurBzSF-smqw7gqU71hTRZWYqtsLZPR4ZWkkQu2Rn14HhADYGjNKCTcMAIsB7vXMQ4i2/s1600/Amazon_Manaus_forest.jpg

-Miiau


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti