lauantai 19. huhtikuuta 2014

Mäenlaskua Pääsiäisenä

Leppoisaa Pääsiäistä!

Täälläkin Pääsiäisviikkoa ollaan vietetty tekemällä pieni reissu Coloniaan, joka on yksi Uruguayn nähtävyyksistä ja kuuluu myös Unescon suojeltaviin kohteisiin. Paikka oli todella kaunis ja viihtyisä ja palaamme sinne varmasti vielä uudestaan. Laitan kuvia tästä myöhemmin.

Nyt haluan kuitenkin päivittää tänne tämän päivän kuulumisia kuvien kera. Aamulla raivasin hieman parveketta ja nautin siellä muutaman tunnin auringosta. Tänään on ollut todella lämmin ja minulla on ollut jotenkin alku kesäinen olo. Täällä ilmat vaihtelevat kovasti ja lämpimät päivät syksyllä ja kuulemma jopa talvella eivät ole mitenkään epätavallisia. Olo on ollutkin energisempi kuin alkuviikosta.

Itseasiassa alkuviikosta oloni oli todella haikea. En ole onnistunut tekemään suurta muutosta tilanteseeni ja poden siitä morkkista. Sopeutuminen on tuntunut vaikealta ja olen jopa tuntenut itseni epäonnistuneeksi. Kaikilta niiltä, joiden kanssa olen asiasta puhunut, olen kuullut lohdun sanoja ja ymmärrystä. Oma rakas mieheni on tästä suurimman osan päälleen saanut ja tajusin ettei tämä niinkään voi jatkua. Hänellä on omat haasteensa nyt opiskelun ja töiden parissa, joten minunhan häntä pitäisi tukea eikä toisin päin. Mieheni kuitenkin tukee minua ja hän on muistutellut miltä hänen oma muuttonsa Suomeen tuntui ja että sopeutuminen ottaa aikansa. Myös ystäväni, joka on täältä, asui jonkin aikaa Espanjassa, ja hän on vakaasti sitä mieltä että kyllä tämä tästä iloksi muuttuu ja että varmasti löydän jotakin tekemistä. Olo tällä hetkellä on vaan niin malttamaton ja Pääsiäinen on jarruttanut harjoittelupaikan löytymistä. Noh, ensi viikolla pääsen taas etsintöjeni pariin ja aion taas olla astetta agressiivisempi tämän asian suhteen. Hakemuksia olen laittanut, mutta vastauksia en ole vielä saanut.


Lähdimme kävelylle mennen Parque Rodón läpi



Tänään siis mieleni oli hitusen parempi ja iltapäivällä läksimme kävelylle. Rambla, eli rantakatu, oli täynnä iloista porukkaa ja tämä hyvä energia tarttui myös minuun. Ihmiset istuskelivat penkeillä ja joivat matea, tai jotkut seisoivat kukkulalla ja katselivan lastensa erikoista mäenlaskua.






Pulkkana toimii littana pahvilaatikko



Kiipesimme myös parille kukkulalle ihastelemaan upeita näkymiä. Ensi kerralla otamme pari rantatuolia, hyttyskarkoitetta ja pullon olutta mukaan ja jäämme ihastelemaan myös auringonlaskua. Tällä kertaa aikataulut eivät antaneet myöten, sillä meillä on illallismeno myöhemmin ja ukko tarvitsi kuulemma kauneusunet.










Minä en kaunesunia ottanut, joten kaunes pitää etsiä tänään eri sorttisista purkeista. Joten hauskaa pitkää viikonloppua sinne!

-Miiau

2 kommenttia:

  1. Löysin tän sun blogin sattumalta, kun selailin blogilistaa. Ite oon asunut täällä Uruguayssa reilut 2 vuotta ja alku oli mullakin tosi vaikea, mutta ajan kanssa tosiaan helpotti ihan niin kuin kaikki tuppaavat sanomaan. Kai uuteen maahan sopeutuminen on oikeasti pidempi prosessi kuin usein ajatellaan. Tsemppiä kuitenkin sulle harjoittelupaikan etsintään!

    Mulla olisi myös yksi kysymys. Tuolla aiemmassa postauksessa mainitsit, että olit saanut osoitteen, mistä löytää kardemummaa. Et varmaan vielä ole käynyt katsomassa, onko sitä siellä myynnissä? Haluaisitko laittaa sen kaupan osoitteen? Oon yrittänyt etsiä kardemummaa Montevideossa käydessä, mutta vielä ei oo tärpännyt, joten oon tuonut sitä Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Hauska kuulla että täällä on muitakin suomalaisa. Toki tiesin että näinhän on pakko olla, mutta eipä ole vielä tullut yhteenkään törmättyä. Saako udella missä päin Uruguayta asut? Voisin kysyä vaikka mitä muutakin, joten jos kiinnostaa vaihtaa kokemuksia niin laita mailia. :)

      Kardemumma löytyi Signer nimisestä maustekaupasta, joka sijaitsee kadulla 18 de Julio. En muista kadunnumeroa, mutta googlettamalla selviää. Tänään löysin sitä myös Mercado Agricolasta. Ihana paikka tuo Agricola. Jos et ole käynyt, niin suosittelen lämpimästi.

      Poista