sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kylmä

Hurrr, kun alkaa olemaan kylmä! Eilen tuuli niin kovaa, ettei ulos tohtinut kauaksi aikaa mennä. Parvekkeella piti järjestellä tavarat siten ettei tuuli voinut temmata niitä mukaansa. Ja sen kylmyyden ikävä kyllä tuntee nahoissaan sisälläkin. Lämmittimet eivät kuulu asuntojen perusvarustuksiin täällä ja ikkunat eivät ole tuplat. Tästä johtuen sisällä on välillä kylmempi kuin ulkona. Nyt saimme lainaksi sähköpatterin, jota emme kuitenkaan ole tohtinut laittaa vielä päälle. Viime sähkölasku oli jo sen verran huima ilman lämmityskulujakin, joten todellakin säästämme energiaa. Ainahan vaatetta kuitenkin voi lisätä ja sänkyyn voi laittaa muutaman peiton lisää, heheh. Tossut on kyllä pakko hankkia, sillä minun varpaat palelee aina ja nukun kesät talvet sukat jalassa. Nyt vaan sukat ei enää riitä.

Kävelyllä Parque Rodóssa






Kelit kuulemma vaihtelevat täällä syksylläkin ja minulle luvataan vielä lämpimiä päiviä. Uimarannalle emme kuitenkaan ehtineet, eli ihan niin lämmintä ei ole enää tiedossa. Mutta toisaalta on mukava tietää ettei myöskään pakkasia ole tiedossa. Täällä on kuulemma kylmimmillään yleensä nolla astetta. Kaamostakaan ei tarvitse pelätä. Tällä hetkellä pimeä tulee seitsemän aikoihin eikä se siitä tule kauheasti muuttumaan. Olen muuten unohtanut mainita, että aikaero Suomen ja Uruguayn välillä on nyt kuusi tuntia. Täällä siirrettiin kelloja tunnilla taaksepäin pari viikkoa aikaisemmin kuin Suomessa siirrettiin niitä eteenpäin. Joten siitä johtunee että aikaeroa on nyt kaksi tuntia enemmän aikaisemmasta. Tämä hieman vaikeuttaa välillä soittelua Suomeen, sillä aamuisin kaipaan rauhaa enemmän ja iltaisin en voi soittaa Suomeen lainkaan. Mutta ei tämä tietenkään mikään iso ongelma ole, järjestelykysymys vain.


Lähiranta
Sen sijaan ongelma on ettei täältä saa sipseihin dippiä. :P Sitä kyllä ikävöin välillä, viimeksi tänään. Majoneesia ei viitsisi käyttää korvikkeena, kun se on niin tuhtia. Pitää yrittää löytää jogurtti-salaatinkastikkeita. Lähimarketti ei myynyt sitäkään joten sipsi-dippihammasta kolottaa vieläkin kovasti. Haha!

-Miiau


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti