keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Punta del Este Vol. 2/2

Punta del Esten toinen kertomus kakkos osasta. Tämä on viimeinen kertomus tästä reissusta, sillä kohtahan siirrymme Argentiinan puolelle. Liput odottelee jääkaapin päälle, jee! :)

Punta del Este oli siis kaiken sen touhutuksen arvoinen ja viihdyin siellä todella hyvin. Ja vaikka paikka kallis onkin, ei rahaa tarvitse välttämättä kuluttaa kuin ruokaan, jos siellä käy vain piipahtamassa ja ei tarvitse majoituksista maksella. Päivän tekemisiksi riittää kiertely rantakadulla ja maisemien ihastelu. Viime kirjoituksen lopuksihan minä totesin että aiomme vierailla saarella, joka on oli yhdessä kuvassani. Loppujen lopuksi nautimme kävelystä niin paljon, että säästimme saarella vierailun toiseen kertaan. Kävelimme rannan puolella ja itseasiassa minä kävelin niin hitaasti, että emme olisi edes ehtineet koko saarelle. Minä keräilin nimittäin rannalta simpukoita kuin pikku lapsi ja pysähtelin kuvamaan parin kymmenen metrin välein. :)







Mun aarteet



Punta del Estessä tekemistä riittää miltein kenelle vain. Vesiurhelua voi harrastaa monessa muodossa. Voit ajaa vesiskoottereilla, snorklata tai vaikka surffata. Aallot ei toki ole kuin Australiassa, mutta siltikään isoimpiin aaltoihin ei vasta-alkajilla ole asiaa. Tai sitten voit viettää aikaasi kuivana rannalla ja ihastella muotia. Täällä on nimittäin rantoja joissa muoti on pääasia. Yhdellä rannalla, joka on nuorten suosiossa, on kuulemma "kaikilla" on täydelliset vartalot. Noh, ei tullut täällä vierailtua katsomassa pitääkö väite paikkaansa, ja eipä itseasiassa kauheasti kiinnostanutkaan. Kuulosti liian pinnalliselta paikalta. En nyt ihan niele tuota "kaikilla", mutta uskon sen mitä minulle kerrottiin tästä pinnallisuudesta. Jollekin se on jonkinlainen statusasia näyttäytyä täällä treenatun kroppansa ja uusimman muodin mukaisten ranta-asujen kanssa. Mutta kuten sanoin, tämä paikka tarjoaa jokaiselle jotakin.


Kättelyä puolikkaan ravun kanssa


Täällä oli aikas paljon veneitä




Kun olimme menossa kalaostoksille, törmäsimme merileijonaan. Minä olin tietty ihan haltijoissani ja ihastelin tätä jätti otusta hymysuin. Toki olin varuillani ettei tämä merten jellona päässyt yllättämään. Luontodokkareista olen nimittäin oppinut että nämä eläimet ovat halutessaan hyvin nopeita liikkeissään myös maalla vaikkei heti uskoisi. Monet silti menivät hyvin lähelle ja muutaman kerran haukoinkin henkeäni niiden puolesta. Jälkeen päin luin, että tälle aluelle on asetettu ruokinta kielto, sillä näiden otusten tervävät hampaat ovat päässeet yllättämään joitakin uhkarohkeita turisteja. Siltikin näitä mitä ilmeisemmin ruokitaan vieläkin, sillä aina kun kävelimme tästä ohi odottivat täällä merileijonat annoksiaan hyvin hartaasti  ja välillä torkkuja ottaen. Alueella on myös merileijonien saari, jossa aiomme vierailla myös jokin toinen kerta.


Kaksi kaverusta vasemmalla sukelsi nopeasti pinnan alle tämän suurehkon uroon murahtaessa



 Minua nauratti kun yksi pikku poika huusi ydelle nukkuvalle merileijonalle "Despierta lobo!" (herää merileijona)
Ei sitä herätä huvittanut, vaan kahmaisi emännän kainaloon ja yhdessä jatkoivat siestaansa. -Awww, raikui kuorossa. :)



Jos siis aiotte Uruguayssa vierailla, suosittelen hyvin lämpimästi tätä ihanaa kaupunkia. Pitkäksi ajaksi en kuitenkaan kehoita jäämään ellet omista paksua lompakkoa. Itselläni on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla täällä useampana kertana, niin ei jäänyt harmittamaan ettei kaikkea ehtinyt tällä kertaa tekemään. Seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti mennä hieman hurjempien aaltojen rannalle ja tälle merileijonien kotisaarelle.


Miekkosellani on uusi hiuskuontalo
Lisään tähän samaan postaukseen kuvia perjantai illan karnevaaleista, kunhan ne saisin lopultakin mieheni luurista. Jos joku sattui näkemään kuvia tai videopätkiä Brasilian karnevaaleista, niin tiedoksi vaan että täällä niihin ei olla upotettu yhtä paljon rahaa. Huh, miten upealta ne näytti! Suosittelen etsimään näistä viedeomateriaalia Youtubesta, jos karnevaalit kiinnostavat.

-Miiau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti