keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kuvapostaus arkkitehtuurista

Keskiviikosta on tullut yksi mun lempipäivistä. Silloin menen ostoksille läheiselle torille, joka järjestetään myös talvisin. Täällähän on alku syksy menossa, ja kuten Suomessa se tarkoittaa että puiden lehdet alkaa pikku hiljaa kellastumaan. Lämmintä on vielä onneksi. Tänäkin keskiviikkona otin suunnaksi tämän torin aikomuksenani ostaa viikon tuoreet vihannekset. Enää en jännitä torilla käyntiä niin paljoa kuin ensimmäisillä kerroilla. Pärjään kaupankäyntitilanteissa suhteellisen hyvin, vaikka välillä joudunkin toteamaan myyjälle etten ymmärrä mitä hän sanoo tai pyydän myyjää toistamaan sanottavansa. Syy miksi käyn torilla on se että hinnat ovat paljon halvempia kuin marketeissa. Lisäksi on paljon mukavempaa kävellä ulkoilmassa torilla kuin ahtaissa kaupoissa. Marketeissa tuntuu joskus että pää meinaa räjähtää, sillä ne on niin täynnä ihmisiä jättikärryineen.


Tomaatit täällä on niin herkullisia että teen nykyisin itse tomaattikastikkeenkin



Torille kävellessäni ihastelen aina suloisia pikku taloja. Olenkin keräillyt kuvia taloista, jotka ovat mielestäni viehttäviä tai omaavat jonkin erikoisen yksityiskohdan. Jatkan tätä keräilyä tulevaisuudessakin ja jaan silloin tällöin kuvat täällä. Sen siitä saa kun nai tulevan arkkitehdin, sitä alkaa itsekin väkisin kiinnittämään huomiota tähän asiaan enemmän. Pahoittelen joidenkin kuvien huonoa laatua.






Yhteinäisen kaupunkisuunnittelun puutteen vuoksi talot ovat hyvin erivärisiä ja tyyppisiä.


Monet talot on rakennettu täällä siinä mielessä että niiden väliin tai viereen on tulossa toinen yhtä suuri talo. Siksi kaikkien talojen sivuilla ei ole lainkaan ikkunoita. Tässä kuvassa on tosin vasemman puoleisella talolla on tosin pienet ikkunat.








Hevonen on kaiverrettu seinään. Kuvassa vasemmalla voi nähdä pulun kodin seinässä.





-Miiau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti