tiistai 27. toukokuuta 2014

Kotiapulaiset

Vaikka Etelä-Amerikan mantereella asunkin nyt, ei täällä Uruguayssa helteet kestä ympäri vuoden. Sisälämpötila etenkin laskee tuntuvasti ja usein aurinkoisina päivinä sisällä on paljon kylmempi kuin ulkona. Tämä johtuu siitä ettei täällä ole tuplaikkunoita tai kaukolämmitystä kuten Suomessa. Uusimmissa kerrostaloissa saattaa olla keskuslämmitys, mutta me asumme aika vanhassa talossa, joten meillä tälläistä luksusta ei täten ole. Lämpö ei siis ole itsestään selvyys ja sisällä on pidettävä paljon vaatetta päällä.

Meillä lämmityksestä vastaavaan henkilökuntaan kuuluu James ja Ozoni. Aluksi meillä oli vain Ozoni, joka on siis kaasulämmitin. Myöhemmin saimme lahjaksi Jameksen joka on ilmankosteudenpoistaja. Uruguayssa ei asuntoja sähköllä lämmitetä ellei sitten olla rikkaita. Sähkö on todella kallista, sillä täällä on vain vesi- ja tuulivoimala. Ozoni on siis päällä päivisin ja iltaisin, yöllä olemme peittojen ja parin karvaturrin varassa. Nämä karvaturrit tuntuvat myös kärsivän viileydestä ja etenkin Hiro haluaa tulla liki naamaan öisin. Tämä on ihan super ärsyttävää, ja saankin kääntyillä useasti yön aikana sängyssä, Hiron seuratessa naamani eteen. Mur!





Ennen Jameksen tuloa taloon, oli kotimme todella kostea. Ikkunat olivat jatkuvasti vetiset ja pyykillä kesti kuivua jopa kolme vuorokautta. Ah sitä puhtaan pyykin tuoksua! Pöh! Lisäksi seinillemme alkoi ilmaantua sienikasvustoa! Olenkin siis hyvin kiitollinen tästä lahjasta, joka tosin on meillä lainassa, sillä emme sitä Suomeen mukanamme ota. Ilma oli myös paljon kylmempi ennen Jameksen apua, sillä eihän kostea ilma kauaa lämpimänä pysy sisällä, jossa ei ole lämpöä jatkuvasti.



Huolimatta kotiapulaisistamme, olen nyt kipeä. Se toki saattaa johtua myös siitä että olen taas päivittäin tekemisissä lasten kanssa uudessa päiväkodissa. Jokatapauksessa erityisesti tällä hetkellä toivoisin pääseväni kuumaan kylpyyn. Kuuma suihkukin kelpaisi, mutta sellaisestakin saan tyytyä vain haaveilemaan. Suihkunpaine on nimittäin niin onneton, että suihkuun ei todellakaan tee mieli jäädä pitkäksi aikaa. Lisäksi kolmenkymmenen litran kuumavesivaraaja rajoittaa suihkussa läträilyä. Toki veden säästö on ympäristöystävällistä, mutta minulla on nyt niin kylmä. Olenkin vakaasti päättänyt että haluan päästä kylpylään tai kuumavesilähteille heti tervehdyttyäni. Haluan tankata lämpöä luihini, jotta selviän ensi kuusta joka on vielä kylmempi. Harkitsemmekin "henkilökunnan" lisäystä, ostamalla sänkyymme sähköpeiton.


Kuva täältä: http://www.beautyblog.es/wp-content/uploads2/outariz3.jpg

-Miiau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti