maanantai 4. elokuuta 2014

Julkaisukelpoista tekstiä! :)

Tänään löysin ripauksen inspiraatiota kirjoittamaan päivästäni. Kiitos appivanhempien tarjoamasta mukavasta päivästä ja anonyymin kommentoijan kehuista. On se jännä miten pienikin kehu tuntuu niin lämpimältä. Kiitos. 


Aamulla herättyäni päätin aloittaa aamun rauhallisesti. Jopa ukkoseni kehoitti minua nauttimaan aamusta vaikka hän itse oli jo aloittanut sunnuntain heräämällä aikaisin ja avaamalla tenttikirjansa. Voi tuota mun opiskelija rukkaa. Noh, minä aloitin aamuni hitaasti avaamalla läppärin sängyssä samalla kahvia juoden.


Pari tuntia kului bloggaillen ja uutisia lukien. Sen jälkeen siistin makkarin ja levitin pilates-maton lattialle. Täytyy kyllä myöntää että noin 40 minuuttia on aikalailla maksimi mitä päivässä ehdin/jaksan tämän harrastuksen parissa. Välissä olleet sairastelujaksot aiheutti myös pientä takapakkia, joten missään huippu kunnossa en vielä ole. Tärkeintä minulle on kuitenkin alusta asti ollut liikunnan lisääminen arkeeni ja sen tuomat terveyshyödyt, joten painetta lihasten kasvusta tai muusta vastaavasta en aio ottaa. Olen kyllä ollut tyytyväinen tähän liikuntamuotoon. Se sopii minulle parhaiten sen takia ettei minun tarvitse lähteä minnekään urheillakseni. Kävelyistä toki pidän edelleen, mutta esimerkiksi salille lähteminen puistattaa jo ajatuksenakin. Kolme kertaa piti kuntosalijäsenyys hankkia ennen kuin meni jakeluun ettei se ole minua varten.


Ennen lounasta vietimme hetken kuubalaisessa drinkkibaarissa. Tilasin herkullisen piña coladan. Huom vain lasi on pinkki.
 "Lounaalle" menimme tänään Mercado Agricolaan. En kuollaksenikaan muista olenko maininnut tämän paikan aikaisemmin. Kyseessä on iso hallimainen paikka, jossa on erilaisia pikku putiikkeja, joissa myydään mm. luomutuotteita, kasveja, käsitöitä, hieman epätavanomaisempia mausteita ja muita elintarvikkeita jne jne. Lisäksi siellä on useampi ravintola.  Hyvin viehättävä paikka kaikinpuolin. Täältä löysin sen kardemummankin muutama kuukausi takaperin.

Picada eli naposteltavat
Tulimme siis "pikku" lounaalle. Alkupalojen jälkeen oli pakko muuttaa suunnitelmia pääruoan suhteen, ette varmaan ihmettele syytä. Pääruoan kanssa kesti sen verran kauan, että vietimme tässä ravintolassa parisen tuntia. Sempä takia lounas vierähtikin päivälliseksi.


Ravintola on oiva paikka lampaan (syöjän) ystäville. Itseäni hieman jo huimaa kyseisen grillin näkeminen, vaikka enhän montaa kuukautta ole ollut lihaa syömättä. En itseasiassa koskaan ole innostunut kyseisen kaltaisesta näystä. Kerran Suomessa olin bileissä, joissa oli tarjolla kokonaisen sika, huh! Olihan se ihan hyvän makuista, mutta kyllä se näky hirvitti ja kestikin tovi ennen kuin edes maistoin.


Kalaa kuitenkin syön, pescetaristi kun olen, joten tämä näky taas miellyttää. Mmmmm! Järkyttävän kokoinen paellapannu!




Täällä hallissa unohtaa kaiken sen sotkun mitä kaduilla näkee. Ylipäätään ostoskeskukset Montevideossa ovat todella siistejä ja etenkin wc:t kiiltää. Sanitaattitiloissa on nimittäin kokopäiväinen siivooja, joka siivoaa tiloja koko ajan. Ravintolojen sanitettitiloissa taas ei useinkaan ole edes istuinta! Tuskin tarvitsee mainita millaisia ovat huoltsikoiden wc:t...  Mutta joo, Mercado Agricola on avara, valoisa, siisti ja viihtyisä paikka. Jos joskus Montevideoon eksyt niin poikkea ihmeessä.

-Miiau




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti