perjantai 27. kesäkuuta 2014

Terveiset täältä Puruguaysta!


Enpä olisi uskonut että olisin tullut toisen kerran kirjoittamaan jalkapallosta! En todellakaan ole niin innokas urheilukisojen katsoja Suomessa, mutta täällä jalkapallo on niin tärkeä osa kulttuuria että tuntuu kuin minulla olisi velvoite katsoa ainakin Uruguayn kisat. Kisojen myötä Suomessa Uruguaysta tuli Puruguay, tästä kiitos Luis Suárezin, joka tunnetaan myös nimellä Hannibal ja Vampyyri-Suárez. Hänestä on viime päivinä kirjoitettu mm. Helsingin Sanomissa, Iltalehdessä, Yle-uutisissa jne jne. Tittelinsä hän on ansainnut puremalla eri vastapuolen joukkueen jäseniä. Viime puraisu tapahtui viime tiistaina, kun Uruguay pelasi Italiaa vastaan. Minun kyllä täytyy tunnustaa, että nauroin kun katsoin tätä matsia kotona ja näin tämän puremiskohtauksen. Huvittavaa siinä oli se, että ensimmäisestä kuvakulmasta katsoen en huomannut että Chiellinin käsi huitaisi Suárezin suuta. Sen takia mietin että taisi puraista oikein kunnolla, koska täytyi hampaitakin pidellä maassa maaten. Mutta tosiasiassahan kipu tulikin tuosta kädellä huitaisusta.

Netistä löytyy jos minkälaista hupikuvaa Suárezista, mutta en uskalla niitä tänne linkittää. Pakko myöntää että kyllä niille on naurettu.

If you cannot beat it, eat it!

No joka tapauksessa, Uruguay tuli varmasti tunnetummaksi kuin aiemmin. Ja koska itse en jalkapalloa niin vakavasti ota, en myöskään ota kantaa siihen millä tyylillä Uuguayn joukkue pelaa. Paikalliset ovat kuitenkin hyvin surullisia Suárezin pelikiellosta, ja tietysti jonkin verran symppaan heitä. Vaikka mieheni kertoi minulle ennen tänne tuloa, että jalkapallo on merkittävä osa kulttuuria, niin kyllä minut yllätti se into ihmisissä jota olen täällä kohdannut. Ihmiset todella puhuvat jalkapallosta jatkuvasti, räjäyttelevät ilotulituksia matsien jälkeen, lakkaavat Uruguayn lippuja kynsiinsä, laittavat autoihinsa maansa liput liehumaan ja menevät parvekkeelle/ulos riemuitsemaan huutamaan silloin kun Uruguay on tehnyt maali tai voittanut matsin. Eikä Uruguay tietenkään ainoa maa ole, joka on sekaisin jalkapallosta. Etelä-Amerikan maista tuleekin paljon kovia jalkapallon pelaajia. Kun kysyin mieheltäni miksi näin on, hän vastasi että kun lapset elävät hyvin köyhissä oloissa, usein heillä ei ole muita virikkeitä kun pallo. Täten pallon kanssa kasvetaan ja luonnollista on että joitakin tulee hyvin lahjakkaita. Monet kuuluisista jalkapallotähdistä onkin kotoisin slummeista, kuten esimerkiksi brasilialainen Ronaldo de Assis.

Mutta nyt tämä aihe saa jäädä ja kirjoitan tästä uudelleen vain jos Uruguay sattuisi voittamaan. Te jotka seuraatte kisoja, enjoy!

LISÄYS: Ei pitäisi kipeänä kirjoittaa yhtään mitään, kun tulee kirjoitettua ihan hassuja. Korjasin tämän tekstin lopusta yhden todella hassun kirjoitusvirheen. Ja joo, olin taas kovasti kipeä toisen kerran kuukauden sisällä. Tämän taustalla lienee kostea ilmasto ja työskentely lasten parissa.

2 kommenttia:

  1. Haha, itsekään en ole mikään penkkiurheilija mutta täällä Englannissa siitä on tullut tosin hieman "pakko". Vaikkakin Englanti tippuikin kisoista, niin on on joku kaveri jonka maan peliä täytyy mennä katsomaan. No, jos pubissa ollaan niin aina siinä voi lasin viiniä ottaa :D

    VastaaPoista
  2. No niinhän siinä kävi että Uruguaykin putosi pelistä pois,puh, hauks, pelistä pois. :D Sen myötä loppui mun penkkiurheilijan urakin.

    Mielenkiintoinen blogi sulla muuten.

    VastaaPoista